De 61-jarige Franse vliegtuigpassagier Phillipe Jernnard is in Philadelphia gearresteerd nadat hij voor aanvang van een vlucht van US Airways naar Florida probeerde de cockpit in te komen, verkleed als piloot.

De man uit LaRochelle, Frankrijk, wilde zijn ticket omboeken naar business class. Nadat dit niet lukt riep hij woedend: “Ik haat Amerikanen”, maar stapte alsnog in het vliegtuig om plaats te nemen in de economy class.

Kort daarna werd hij door cabinepersoneel ontdekt in de cockpit: de man was in de stoel achter de piloot gaan zitten. Hij had zich toegang tot de cockpit verschaft door een wit overhemd te dragen met een Air France-logo op de borst.

Toen hij geen identificatie kon tonen werd hij verzocht naar zijn stoel in de economy class terug te keren, waar hij vervolgens werd gearresteerd door de politie.

Jernnard had onofficiële Air France-stickers op zak. John Walker van de Philadelphia Police Department laat aan ABC weten dat de vlucht nooit in gevaar is geweest. De FBI onderzoekt de zaak.