Een man uit Irwin, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, dronk 52 flessen oude whiskey leeg. Hij stal de drank in een huis waar hij op moest passen en moet het bedrag nu terugbetalen.

Patricia Hill kocht in 2012 een oud, Georgiaans landhuis in Greenburg, Pennsylvania, met de bedoeling er een bed & breakfast van te maken.

Tijdens de renovatie vond ze negen kisten oude whiskey in de muren en het trappenhuis van het pand.

De whiskey was begin 19e eeuw gemaakt in de nabijgelegen West Overton distilleerderij. Hill vermoedt dat de oorspronkelijke eigenaar, kolenmagnaat J.P. Brennan, de whiskey kocht. Ze had gehoord dat hij dagelijks van een glas whiskey genoot.

Leeg

Hill liet de whiskey taxeren en bewaarde de flessen in de originele kisten. Gedurende de renovatie woonde de 62-jarige John Saunders op verzoek van de eigenaar in het pand, om er op te passen. Toen hij in maart vertrok, merkte Hill dat vier kisten alleen lege flessen bevatten.

Het DNA van Saunders werd gevonden op de lege flessen. De man wordt nu aangeklaagd voor diefstal. Hij ontkent alle beschuldigingen. Woensdag moet hij voor de rechter verschijnen, zo meldt The Pittsburgh Tribune-Review.