Een jonge zeehond dook vrijdag op bij de ingang van een ziekenhuis in Portland, in de Amerikaanse staat Maine. Het dier was uit de rivier gekomen en was een drukke vierbaansweg overgestoken.

Mike Therrian, een medewerker van het Mercy Hospital in de Portland, was vrijdagochtend om vier uur sneeuw aan het ruimen toen hij dacht een persoon in een deken te zien liggen voor de ingang van het ziekenhuis. Het bleek een jonge zeehond te zijn.

De beveiligers van het ziekenhuis waarschuwden de politie en belden Lynda Doughty, een plaatselijke zeezoogdierenspecialist. Therrian en zijn collega Kevin Freeman besloten hun komst echter niet af te wachten en kwamen in actie.

"We riepen het dier zoals je een hond roept", zegt Freeman tegen de San Francisco Chronicle. "En tot onze verbazing luisterde de zeehond."

Lokken

Het tweetal wist het dier mee te lokken naar de rivier, waarna de zeehond in de richting van de haven van Portland zwom. "Ze ging op een rots zitten, stak haar neus in het water en zwom weg", aldus Freeman.

Doughty zei later dat ze blij was dat het goed was afgelopen met de zeehond, maar adviseert mensen toch om in een dergelijke siuatie een deskundige te waarschuwen.