Het lichaam van een 2,18 meter lange Britse man is door verschillende crematoriums geweigerd. De doodskist bleek te groot voor de oven.

Graham Mellor, die in 1967 bekend werd als de langste man van de Britse provincie Staffordshire, overleed kort geleden op 72-jarige leeftijd.

Het lichaam ligt in een doodskist van ruim 2,36 meter en dat is te groot voor de meeste ovens van crematoriums in het noorden van Staffordshire.

"We hebben de familie gecondoleerd en ze geïnformeerd over de situatie. Het is een buitengewone zaak, die niet eerder is voorgekomen", legt een van de directeurs van de betrokken crematoriums uit aan The Sentinel.

De familie zal Mellor nu 100 kilometer verderop moeten cremeren, in een van de weinige Britse crematoriums die wel een geschikte oven hebben. Daarom wordt de begrafenisceremonie over twee dagen verdeeld.

Nachtmerrie

"De hele situatie is voor ons een nachtmerrie, maar Graham zal daarboven wel zitten grinniken. Zijn lengte was altijd al een ding", vertelt nicht Sharon Edwards.

Het is niet de eerste keer dat ovens in crematoriums voor problemen zorgen. Eerder dit jaar werd in Nederland daarom een crematorium voor mensen met overgewicht aangekondigd. In de extra grote oven in Beverwijk kunnen personen tot 300 kilo worden gecremeerd.