Een 30-jarige man uit de Verenigde Staten verdient naar eigen zeggen omgerekend 76.500 euro per jaar door net te doen alsof hij geestelijk gehandicapt is.

Gary Thompson rijdt in een rolstoel door Lexington, in de Amerikaanse staat Kentucky, en troggelt daar voorbijgangers geld af met een meelijwekkend verhaal.

Thompson vertelt dat hij door een motorongeluk zowel geestelijk als lichamelijk gehandicapt is. "Ik ben er erg goed in. Per jaar verdien ik ongeveer 100.000 dollar met mijn act", zegt Thompson.

De nep-gehandicapte werd ontmaskerd door een lokale televisiezender. Na een aantal tips van argwanende inwoners van Lexington ging een verslaggeefster met een camera op zoek naar de man.

In het filmpje is te zien hoe hij zijn act opvoert. Als de verslaggeefster doorvraagt, geeft Thompson toe dat hij de boel bedriegt. De man blijkt wel lichamelijk, maar niet geestelijk gehandicapt te zijn.

Heterdaad

De politie, die Thompson alleen kan arresteren als ze hem op heterdaad betrappen, heeft de inwoners van Lexington via een persconferentie gewaarschuwd voor de oplichter, meldt Inquisitr. Thompson, die eerder actief was in Austin, vertelt dat hij 'gewoon doorgaat' met zijn praktijken.