Een Amerikaanse advocaat kreeg ongewild een kijkje in het leven van zijn cliënten, toen hij per ongeluk werd opgesloten in de plaatselijke gevangenis.

Advocaat Erubey Lopez ging donderdag bij een klant op bezoek in de gevangenis van San Diego. Nadat hij de bezoekersruimte in was geleid, wachtte hij daar tot zijn cliënt naar binnen zou worden gebracht.

Dat gebeurde echter niet en na een half uur begon Lopez zich zorgen te maken. Hij mocht geen mobieltje mee de gevangenis in nemen, dus hij kon niemand bellen. De deur van de bezoekersruimte zat vanwege veiligheidsredenen op slot.

Hij probeerde via de intercom contact te krijgen met de bewakers, maar die was stuk. Een uur later zat de boze advocaat nog steeds vast en begon hij op de deur te bonken en hard te roepen, in de hoop dat iemand hem zou horen.

Opluchting

Na vier uur werd Lopez tot zijn opluchting eindelijk bevrijd door een oplettende bewaker. De gevangenis heeft excuses aangeboden. De advocaat maakt zich nu wel zorgen over de veiligheid in de gevangenis, meldt NBC News.

De intercom die hij niet aan de praat kreeg, is volgens een bewaker namelijk al acht maanden kapot. Lopez overweegt nog of hij de instelling aan wil klagen.