AMSTERDAM - De 43-jarige Roberto Alonzo Robinson werd in zijn huis gearresteerd nadat hij een bank had overvallen. Het was zijn 75e arrestatie.

De man overviel een bank in zijn woonplaats Upper Marlboro, in de Amerikaanse staat Maryland, zo meldt NBC New York. Hij gaf een medewerker van de bank een briefje waarop stond dat hij geld eiste en ging er van door met een onbekend bedrag.

Enkele dagen na de overval werd hij in zijn huis door de politie aangehouden. Hij bekende de overval direct en wordt nu vastgehouden in het plaatselijke politiebureau.

Diefstal

Het was voor de politie niet moeilijk om de man te vinden, aangezien Robinson al 74 keer eerder was opgepakt. Zijn eerste arrestatie was in 1992. Meestal ging het om één of andere vorm van diefstal.

Betty Green, een buurvrouw van Robinson, is niet verbaasd om de vele arrestaties. Ze vertelde dat Robinson verslaafd is aan drugs en al meerdere keren heeft geprobeerd om af te kicken.

Probleem

"Hij heeft een probleem", constateert de buurvrouw. "Hem opsluiten in de gevangenis zal niet helpen. Hij moet naar een afkickcentrum, waar hij behandeld kan worden."