AMSTERDAM - De Canadese minister van Buitenlandse Zaken, John Baird, werd tijdens een politiek debat geconfronteerd met de mogelijkheid van een zombie-invasie.

Parlementslid Pat Martin van de New Democratic Party vroeg gekscherend aan John Baird of Buitenlandse Zaken “een internationale zombiestrategie heeft bedacht, zodat een zombie-invasie niet omslaat in een zombie-Apocalyps.” Dit is te zien op een opname van het debat.

Martin juichte verder de voorbereidingen van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, dat zich bezighoudt met het voorkomen van de verspreiding van ziektes, toe. De politicus wilde daarom weten hoe Canada zich tegen een mogelijke invasie gaat beschermen, schrijft Buzzfeed.

De vraag van Martin werd onder luid gelach en met een staande ovatie ontvangen, waarna John Baird reageerde. "Onder leiding van de huidige minister president zal Canada nooit een veilige haven voor zombies worden."

Simulatie

In Canada werd eerder een zombie-inval gesimuleerd door wetenschappers. De onderzoekers van de universiteit van Ottawa simuleerden een aanval van zombies met biologische gegevens uit horrorfilms.

Uit het statistisch model blijkt dat geweld de enige manier is om een aanval van de horror-karakters in te dammen, als ze echt zouden bestaan. Pogingen tot quarantaine of genezing van zombies zouden gedoemd zijn om te mislukken.