LONDEN - Een vos heeft een vier weken oude baby aangevallen in Engeland. Het incident vond plaats in een huis in het Londense district Bromley.

De baby liep verwondingen op aan zijn handje, meldde de BBC zondag.

De moeder van de baby was thuis toen de vos de baby greep. Ze hoorde ''een vreselijke schreeuw''.

Toen ze ging kijken was haar kind uit de wieg gesleept en bevond het handje van haar kind zich tussen de kaken van de vos. Uiteindelijk liet het roofdiertje pas los nadat ze de vos had geschopt.

Onderzoek

De politie onderzoekt hoe het kan dat de vos de baby greep. Het incident gebeurde woensdag, maar is nu pas bekend geworden. De baby verloor een vinger, maar chirurgen konden die weer aanzetten.

Burgemeester van Londen Boris Johnson noemde de aanval ''verschrikkelijk'' maar erg zeldzaam. ''Maar we moeten alles doen om het groeiende probleem van stadsvossen aan te pakken'', voegde hij daar aan toe. Johnson drong eerder op actie aan na een vossenaanval in 2010, toen twee baby's verwondingen opliepen aan gezicht en armen in Oost-Londen.

Debat

De aanval heeft tot een nieuw verhit debat geleid tussen mensen die van de vossen af willen en diegenen die van de beesten houden. Zelfs de Britse vereniging van ongediertebestrijders heeft geen eensluidend antwoord.

Voorzitter Richard Mosley zei dat het bijna nooit voorkomt dat een vos een huis binnendringt. ''Wat we zien is dat mensen vossen voeren en de dieren aanmoedigen dichterbij te komen. Ze worden tammer, maar mensen moeten niet vergeten dat het uiteindelijk wilde dieren blijven.''

Volgens Mosley is het erg duur en erg veel werk om de vossen te bejagen tot ze weg zijn uit de stad. De publieke opinie is volgens hem ook sterk verdeeld tussen ongeveer 50 procent voorstanders en de andere helft tegenstanders van uitroeiing van de dieren, die op veel plekken sinds jaar en dag dicht bij mensen leven.