AMSTERDAM - De man die zijn naam op de gezicht van zijn vriendin tatoeëerde, vindt de nieuwe storm van kritiek niet terecht.

"Via de media is het uitgegroeid tot iets negatiefs. Spijtig", vertelt hij dinsdagavond bij HLN. Volgens hem zou het een mooi liefdesverhaal moeten zijn.

Rouslan Toumaniantz kreeg allerlei verwensingen naar zijn hoofd nadat foto’s van zijn getatoeëerde vriendinnetje in de openbaarheid verschenen.

Het stel leerde elkaar op 26 december kennen via internet. Na vier dagen hadden de twee volgens Toumaniantz het gevoel alsof ze elkaar al jaren kenden.

Ontwerpster

Zijn vriendin Olesya zocht volgens de man een doel in haar leven en raakte geïnteresseerd in tatoeages. "Het sluit aan bij haar beroep als ontwerpster en ze heeft al een jaar in een tattoosalon gewerkt", zegt Toumaniantz.

De tatoeëerder besloot de Russische Olesya op te zoeken in haar thuisland. ''Op 20 januari ben ik naar Moskou vertrokken om mijn geliefde in mijn armen te kunnen sluiten. Daar was het precies zoals we ons hadden voorgesteld: liefde waar de vonken vanaf vlogen.''

Moeder

Omdat Olesya zeker was dat ze rest van haar leven met de Belg wilde delen, besloot ze zijn naam in haar gezicht te laten tatoeëren. Haar moeder, die alles van dichtbij volgde, had geen enkel bezwaar tegen de beslissing van haar dolgelukkige dochter, schrijft de nieuwssite.

Toumaniantz haalde in 2009 het nieuws toen hij bij Kimberley Vlaeminck bijna zestig sterretjes in haar gezicht tatoeëerde.