AMSTERDAM - Een Schotse toerist is in Nieuw-Zeeland bestolen door een papegaai. De zogenaamde Kea stal 1100 Nieuw-Zeelandse dollar, omgerekend 680 euro, uit zijn camper.

Dat meldt The Sydney Morning Herald maandag.

De 52-jarige Peter Leach had zijn camper geparkeerd om een paar foto’s te maken van het uitzicht. Enkele momenten voor de roof maakte hij ook nog wat foto’s van de rondlopende papegaai.Toen hij even later weer wilde vertrekken, ontdekte hij dat het geld op zijn dashboard was verdwenen.

''Een Canadees stel wandelde voorbij en vertelde me dat de vogel iets uit mijn camper had gehaald'', aldus Leach. Het dier had bijna al zijn geld meenomen. Gelukkig kon de Schot geld lenen van een aantal vrienden die in de buurt wonen.

Om geld van de verzekering te kunnen krijgen, moest Leach wel aangifte doen bij de politie. ''De agent stelde eerst wat serieuze vragen, maar barstte daarna in lachen uit'', aldus de Schot tegen de Australische krant.

Gelukkig kan de Schot er zelf ook om lachen. ''Misschien maakt de papegaai nu wel een nestje van Nieuw-Zeelandse dollarbiljetten'', grapt hij.