AMSTERDAM - Een jonge Zweedse vrouw kreeg van haar dokter een merkwaardige behandeling om haar zere schouder te genezen. Hij gaf haar daar een dildo.

Na een aantal afspraken in de polikliniek in de Zweedse plaats Ludvika, stelde de dokter de vrouw voor om bij hem thuis de behandeling voor te zetten. De arts beloofde haar een revolutionaire behandelmethode waar zij gratis gebruik van mocht maken.

In de hoop eindelijk van haar pijnlijke schouder verlost te worden, ging de vrouw op het aanbod in. Thuis bij de dokter kreeg ze een kopje koffie en een roze dildo. Het seksspeeltje zou volgens de dokter goed zijn voor haar zelfvertrouwen.

Blauw

"Ik kreeg meteen de slappe lach", zei de vrouw tegen Dalarnas Tidning. "De dokter vroeg me of ik de kleur van de dildo misschien niet mooi vond en haalde prompt een blauw exemplaar tevoorschijn".

Vervolgens begon de dokter te praten over de borsten en andere lichaamsdelen van zijn patiënte en adviseerde haar om zichzelf goed in de spiegel te bekijken. Dit werd de vrouw te veel en ze rende het huis uit.

Vriendin

Na dit incident bestookte de arts de vrouw met telefoons en mails, waarin hij voorstelde om door te gaan met de behandeling. Ze mocht eventueel een vriendin meebrengen.

De vrouw voelde zich steeds meer bedreigd en durfde het huis niet meer uit te komen, uit angst om haar dokter tegen het lijf te lopen. Na een week vertelde ze het verhaal aan haar moeder. Die belde meteen naar de kliniek om te klagen over de merkwaardige behandeling. Hierop werd de dokter op staande voet ontslagen. Zijn experimentele behandelmethode is gemeld bij de lokale autoriteiten.