AMSTERDAM - Een Amerikaanse man heeft aangifte gedaan tegen een medewerkster van de belastingdienst. Hij zegt dat ze dreigde met een boete als hij geen seks met haar zou hebben.

Dat meldt The Register Guard.

De 40-jarige Vincent Burroughs uit Fall Creek, in de Amerikaanse staat Oregon, zegt dat de medewerkster, Dora Abrahamson, voor het eerst contact met hem opnam in augustus 2011, in verband met een belastingcontrole.

Ondergoed

Ze stelde al meteen voor om elkaar te ontmoeten en flirtte met hem via de telefoon en sms-berichtjes, zo beweert de man. Abrahamson zou zelfs een foto van zichzelf, waarop ze slechts gekleed was in ondergoed, gestuurd hebben.

De man zegt dat hij alles negeerde totdat ze in september aan zijn deur stond en dreigende taal uitte. "Ze zei dat ze óf aardig kon zijn, óf een bitch kon zijn", aldus Burroughs. "Ik kon een boete van 40 procent krijgen, of helemaal geen boete – als ik haar tenminste haar zin gaf."

Volgens Burroughs zat er niks anders op dan seks met de vrouw te hebben, hetgeen hij die dag ook deed.

Represailles

De man zegt nu ruzie te hebben met zijn vrouw en klaagt zowel Abrahamson als de belastingdienst aan. Hij zegt dit nu pas te doen omdat hij zich in eerste instantie schaamde en bang was voor represailles.

Zowel Abrahamson als de belastingdienst weigeren commentaar te geven.