AMSTERDAM - Een medewerker van een Amerikaanse pizzeria vond het verhaal van een overvaller zo zielig dat hij hem een gratis pizza gaf. Het verhaal bleek echter een leugen te zijn.

Dat meldt de website Independent Record.

David Randall Lacey overviel eind januari een pizzeria in Helena, in de Amerikaanse staat Montana. Hij arriveerde met een bandana over zijn gezicht geknoopt en gaf een briefje waarin hij geld eiste aan een medewerker van het restaurant.

Lacey barstte echter meteen in tranen uit en zei dat hij het geld nodig had om eten te kopen voor zijn vrouw en kinderen, die honger hadden.

Cola

De medewerker kreeg medelijden met de man en maakte een gratis pizza en een portie kippenvleugels voor hem. Hij kreeg er ook nog een fles cola bij. Daarna verliet de overvaller het restaurant.

Later bleek dat Lacey helemaal geen kinderen heeft. Hij verzon het verhaal, met de bijbehorende tranen, toen hij zag dat er maar ongeveer 25 dollar in de kassa zat.

Donderdag werd de man gearresteerd. Hij zit nu in de gevangenis. Lacey houdt vol dat hij geld nodig had om voedsel te kopen.