AMSTERDAM - Een Amerikaanse moordenaar die in Indiana een gevangenisstraf van 60 jaar moet uitzitten, is per ongeluk vrijgelaten.

Dat meldt Chicago Tribune.

Steven L. Robbins (44) is sinds woensdagavond op vrije voeten. Robbins is veroordeeld voor de moord op een 24-jarige man in 2002. Hij werd woensdag echter vrijgelaten na een zitting over zijn rol in delicten daterend van 1992. Robbins werd vrijgesproken voor die aanklachten, maar had vervolgens teruggebracht moeten worden naar de gevangenis om zijn straf voor de moord uit te zitten.

Donderdagochtend werd het gevangenispersoneel in Illinois, waar Robbins tijdelijk werd opgesloten voor de zitting van woensdag, gebeld over de procedure betreffende zijn terugkeer naar de staatsgevangenis in Indiana.

Het personeel zocht de gegevens van Robbins op in de computer, en kwam erachter dat hij een dag eerder was vrijgelaten. Er was geen aantekening in Robbins' gevangenispapieren die erop wees dat hij terug naar de gevangenis in Indiana had gemoeten na de zitting. Robbins liep door de hoofduitgang naar buiten.

De politie en de FBI zijn ingeschakeld, en in de staten Illinois en Indiana wordt gezocht naar Robbins.