Flessenpost komt na 76 jaar aan

AMSTERDAM - Een brief uit 1936 is alsnog bezorgd. Nieuw-Zeelander Geoff Flood vond in november een fles met een briefje erin op het strand. 

Dat meldt 9News dinsdag.

In de brief stond geschreven: "Zou de vinder zo vriendelijk willen zijn om de fles te bezorgen aan onderstaand adres?" De afzender van het bericht was H. E. Hillbrick uit West-Australië. 

Het kostte de Nieuw-Zeelander een aantal maanden om erachter te komen dat de schrijver van de boodschap Herbert Ernest Hillbrick was. Hillbrick bleek in de jaren 40 al te zijn overleden, maar na het nodige speurwerk kwam de Nieuw-Zeelander bij zijn kleinzoon Peter terecht.

“De fles heeft 76 jaar in de oceaan gedreven en duikt dan op in Nieuw-Zeeland. Ik vraag me echt af waar ze allemaal is geweest en welk verhaal erachter zit”, aldus de kleinzoon. Peter heeft zijn grootvader nooit gekend. “De enige link die ik heb met mijn grootvader, is deze brief."  

Waarschijnlijk heeft Hillbrick de fles in zee gegooid tijdens een cruise die hij in 1936 maakte. De kleinzoon heeft besloten om de fles aan een museum in Nieuw-Zeeland te schenken.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie