PostNL treft gedumpte post aan in kruipruimte

AMSTERDAM - Een onbekende Haagse postbode blijkt in de winter van 2002 en 2003 wekenlang post te hebben gedumpt in een kruipruimte, in plaats van het te bezorgen.

De lading brieven, folders en blaadjes werd na een anonieme tip ontdekt in een kruipruimte van een sloophuis aan de Reitzestraat in Den Haag. "Het was best een klimmetje om daar te komen", laat PostNL-woordvoerder Marc Potma weten.

De post wordt nu gedroogd in een kantoor van PostNL. Of het nog bezorgd gaat worden is niet duidelijk. Tussen de stapels zitten brieven van de belastingdienst en het UWV.

Sommige stukken zijn in slechte staat. "Het gaat om ongeveer 12 postzakken. Als de adressen nog leesbaar zijn kunnen we het verzenden, met daarbij een begeleidend schrijven."

Wie de onwillige postbode is die een winter lang verzuimde de post rond te brengen is niet bekend. "Het gaat waarschijnlijk niet om een hele ronde, maar kleine partijen per keer. Dat kan redelijk onder de radar gedaan worden. We doen in ieder geval ons best om uit te zoeken wie het was, maar daar gaat wel wat tijd over heen."

Mocht de postbezorger nog bij PostNL werken en hij of zij loopt tegen de lamp, betekent dat ontslag. "Dat is zeker, op het niet bezorgen van post volgt ontslag", bevestigt Potma.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie