Afgebroken rotsblok rolt slaapkamer binnen

AMSTERDAM - Wanda Lee Denhalter uit het Amerikaanse St. George dacht zaterdagavond dat haar man en zoon op de deur klopten, maar in werkelijkheid kwam er een rotsblok haar slaapkamer binnenrollen. 

Deze was van een nabijgelegen klif afgebroken.

Rond 3 uur 's nachts werd het huis van de familie Denhalter geraakt door het stuk steen van zo'n 3,5 bij 2,5 meter. Het rotsblok ramde de woning aan de achterkant en slingerde Wanda tegen de muur van de slaapkamer. De vrouw had een gebroken kaak, gebroken borstbeen en een flinke wond op haar been.

Haar man Scot was op dat moment niet thuis. "Ik voel me wel een beetje schuldig omdat ik haar niet kon helpen. Gelukkig lukte het haar om het alarmnummer te bellen", vertelt hij aan The Spectrum. Wanda werd naar het ziekenhuis gebracht en onderging een vier uur durende operatie. Ze herstelt voorspoedig.

Hoe het rotsblok heeft kunnen afbreken, wordt nog onderzocht. Het is goed mogelijk dat door de kou ergens een leiding is gesprongen. Vervolgens zou het weggelekte water ergens in de klif zijn bevroren. Voor Scot is dat vooralsnog niet zo belangrijk. "Ik ben gewoon blij dat mijn vrouw het goed maakt."

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie