Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Labrador

Vrouw verwart hond met leeuw en belt alarmnummer

AMSTERDAM - De Amerikaanse stad Norfolk is opgeschrikt door een melding van een ontsnapte leeuwenwelp. Het bleek echter om een geschoren labrador te gaan.

Een 911-beller meldde dinsdag dat er een leeuwenwelpje over straat liep in de stad. De politie belde daarop de plaatselijke dierentuin om er zeker van te zijn dat er geen leeuwen waren ontsnapt.

Mramba, de mannelijke leeuw, en Zola, de leeuwin, waren nog in hun verblijf aanwezig, wist een woordvoerder van de Viriginia Zoo te melden.

Nader onderzoek wees uit dat er helemaal geen leeuw losliep in de stad. Het dier dat werd aangezien voor een roofdier was de labradoedel (een kruising tussen een labrador en een poedel) Charles the Monarch.

Eigenaar Daniel Painter had zijn hond geschoren als een leeuw, naar een voorbeeld van de officiële mascotte van de Old Dominion University.

Volgens de politie was het niet de eerste keer dat de hond van Painter voor problemen zorgt, weet The Virginian Pilot. "Het dier wordt regelmatig verward met een leeuw en jaagt sommige mensen de stuipen op het lijf", aldus een politiewoordvoerder.

Aanbevolen artikelen