AMSTERDAM - Een Chinese vader probeerde op een onorthodoxe manier zijn zoon van zijn gameverslaving af te krijgen. Hij huurde een aantal online-moordenaars in.

Dat meldt Kotaku.com. De 23-jarige zoon van meneer Feng begon op de middelbare school met het spelen van diverse online games. De jongen was al snel verslaafd en beschouwde zichzelf als een ware gamekampioen.

Intussen haalde hij rampzalig slechte cijfers op school en kon hij na zijn eindexamen nergens een baan vinden omdat hij dag en nacht aan de computer gekluisterd zat.  

Doodgeschoten

Uiteindelijk had zijn vader er genoeg van. Hij huurde een aantal gamers in die stuk voor stuk beter waren dan zijn zoon. Zodra de zoon inlogde op de computer werd hij door de gamers virtueel doodgeschoten.

Vader Feng hoopte dat zijn zoon op die manier snel genoeg zou krijgen van het gamen en wat meer tijd en energie zou gaan besteden aan solliciteren.

Echt een succes was de actie van vader Feng niet. Zijn zoon had inderdaad al snel genoeg van de voortdurende online moordaanslagen, maar is nog steeds niet van plan om een baan te zoeken.

Hij wil pas gaan werken als zich een baan aandient die hij leuk vindt. Tot die tijd blijft hij gewoon gamen. Het is niet bekend of vader Feng de online-moordenaars nog steeds in dienst heeft.