AMSTERDAM - Een man heeft in het Engelse Grantham een van de heetste curry’s ter wereld gegeten en voor deze prestatie een certificaat gekregen.

Dit meldt The Sun.

Ian Rothwell bestelde in een Bindi-restaurant de curryschotel The Widower. Eerder hadden al 300 mensen getracht de curry op te eten, maar zij moesten het opgeven, omdat het gerecht te heet was. Rothwell lukte het wel. Hij hield er enkel hallucinaties aan over.

De 55-jarige arts bestelde het kipgerecht. Omdat de curry zo heet is, dragen de koks tijdens het bereiden een beschermingsbril en gezichsmasker. De curry is zelfs heter dan pepperspray. Wie het gerecht bestelt, krijgt er een gezondheidswaarschuwing erbij.

Ambulance

Na het tekenen van een schriftelijke akkoordverklaring, begon dokter Rothwell aan zijn maaltijd. De tranen liepen over zijn wangen, maar het lukte de Brit om zijn bord leeg te eten.

"De meeste mensen geven op na zeven happen. Mensen gaan zweten, huilen en zelfs overgeven. We hebben zelfs al eens een ambulance gebeld", zegt de kok van het restaurant.

Hij heeft Ian een certificaat uitgereikt voor zijn prestatie, meldt de Britse tabloid.