AMSTERDAM - Inwoners van Monaco verlangden zo erg naar een currymaaltijd die ze tijdens een bezoek in Groot-Brittannië hadden gegeten, dat ze het gerecht voor een fortuin bestelden vanuit hun woonplaats.

Het gezelschap uit het vorstendom besloot om de afhaalmaaltijd te bestellen bij een Indiaas restaurant in de buurt van Bournemouth in Groot-Brittannië.

De manager van ‘The Taj Restaurant’ twijfelde geen moment en leverde de bestelling 1000 kilometer verderop af. De rekening bedroeg een kleine 1200 euro.

Het personeel vroor het voedsel in voor de reis over het Kanaal. Het ging om de gerechten tikka en madras curry, plus een lange lijst van bijgerechten. “Het mooie van curry is dat het beter en beter wordt, zelfs als je het bevriest smaakt het nog geweldig,' vertelt manager Sammy Islam aan Metro.

Populair

De Monegasken zijn niet de enige die een maaltijd van ver bij het restaurant hebben besteld. Een stel in Frankrijk besteedt ook regelmatig 600 euro aan bhuna en balti gerechten en rijdt zes uur om deze op te halen van een veerdienst.

“Iedereen kan bevroren eten thuis laten bezorgen, ongeacht hoe ver weg ze wonen,” legt manager Islam uit.

“Veel mensen die onze curry’s bestellen zijn expats. Ze zeggen dat ze niet dezelfde smaak elders kunnen vinden, dus deze unieke bezorgservice leek me een goed idee.”