AMSTERDAM - De 22-jarige Britse ex-studente Charlotte Poole, die zich heeft laten ombouwen tot het evenbeeld van Barbie, verbaasde haar omgeving door twee universitaire diploma’s te behalen.

Poole begon zich als Barbie te verkleden toen ze 15 jaar was. Inmiddels heeft de oud-studente duizenden euro’s uitgegeven aan make-up, kleding en een borstvergroting. Naast Barbie is ook Pamela Anderson een groot voorbeeld van de afgestudeerde.

In het nachtleven gaat Poole uit onder haar alter-ego 'Charlotte Elizabeth'. Mensen om haar heen noemen haar dom en een makkelijke prooi voor mannen. "Ik krijg ladingen negatieve aandacht als ik uitga als Charlotte Elizabeth", vertelt ze in een interview met The Sun.

"Met mijn korset aan zeggen mensen vreselijke dingen tegen me. Ze verwachten dat ik dom ben, maar omdat ik weet dat ik niet achterlijk ben, moet ik erom lachen." Poole heeft een mastergraad in rechten en ook een diploma in Fashion Marketing gehaald.

Naturel

De Barbie-look-alike werkt nu als social media-coördinator voor een modebedrijf. Daarvoor heeft ze haar uiterlijk iets aangepast, ze draagt nu minder mascara en foundation.

Charlotte neemt haar werk heel serieus, desondanks wil de carrièrevrouw in de toekomst graag nog een neuscorrectie, lipinjecties en wat Botox.

Haar vriendje Samuel verkiest de ‘naturel’-versie. Hij ziet zijn vriendin het liefst als ze net uit bed komt. Dan ziet ze eruit zoals op hun eerste date, vier jaar geleden