Maandag 23 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Kip in Lentezon in Den Haag

Kip redt echtpaar

AMSTERDAM - Een echtpaar uit Milwaukee, in de Amerikaanse staat Wisconsin, ontsnapte ternauwernood uit hun brandende huis doordat hun luid kakelende kip hen wekte.
Door NU.nl/Hans Blommaert

Dennis Murawska (59) vertelde dat hij en zijn vrouw Susan (52) donderdagochtend werden gewekt doordat hun kip Cluck Cluck luid aan het kakelen was in haar kooi in de kelder van hun huis.

Het huis van het paar bleek in brand te staan, maar omdat het brandalarm niet was afgegaan hadden Murawska en zijn vrouw er niks van gemerkt.

Cluck Cluck was ooit ontsnapt van de boerderij van de buren en liep rond in de tuin van het paar. Van de buurman mocht Murawska de kip slachten, aangezien ze toch geen eieren meer produceerde.

Misvormde poot

Murawska kreeg echter medelijden met het dier toen hij zag dat ze een misvormde poot had. Het echtpaar bouwde een ren voor de kip en een kooi in de kelder, voor als het buiten te koud was.

“Ik heb aardig wat geld uitgegeven aan Cluck Cluck”, zei Murawska tegen de website Chron.com. “Maar ze heeft het me dubbel en dwars terugbetaald.”

Cluck Cluck overleefde de brand. Ze logeert nu weer even op de boerderij waar ze ooit van ontsnapte. Murawska en zijn vrouw logeren tijdelijk in een hotel. Het huis is geheel afgebrand.

Aanbevolen artikelen