Donderdag 19 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jeuk aan mijn gat in een grijs en nat Bommerig, dus krabben....

Oostenrijkse vrouw geeft gekidnapte pony terug aan circus

AMSTERDAM - Een pony die was gekidnapt door een vrouw uit Oostenrijk die het beest als kerstcadeau wilde geven aan haar zieke dochter, is weer terug bij het circus waar het vandaan kwam.
Door NU.nl/René Hartkamp

Fridolin de pony, die slechts 60 centimeter hoog is, werd sinds vorige week vermist. Het dier maakt onderdeel uit van het Weense Kerstcircus.

Fridolin werd gevonden bij een bushalte nadat de vrouw het circus had gebeld waar ze de pony had achtergelaten, meldt de Austrian Independent donderdag.

Circusdirecteur Adolf Lauenburger zegt dat de vrouw hen uitlegde dat ze de kerstwens van haar zieke dochter wilde laten uitkomen door de pony mee te nemen voor haar.

Verontschuldigingen

Ze besloot de pony uiteindelijk toch niet te houden en heeft haar verontschuldigingen aangeboden aan het circus voor het ontstane ongemak. De vrouw heeft Fridolin al die tijd babyvoer gegeven.

De politie onderzoekt de zaak. "Maar van ons hoeft de vrouw niet gestraft te worden", zegt Lauenburger. "We zijn allang blij dat Fridolin terecht is voor de resterende optredens."

Aanbevolen artikelen