AMSTERDAM - Drie Amerikaanse vrouwen zijn boos op een ober nadat hij het drietal als 'dikke vrouwen' had omschreven op de rekening.

Dat meldt News 10 zaterdag. Christina Duran ging samen met twee vriendinnen uit eten. Toen het drietal wilde betalen, zagen ze 'fat girls' op de rekening staan.

"Ik kreeg de rekening en zei: waarom staat er 'fat girls' op de rekening?", aldus Duran tegen News10.

De ober zei geen idee te hebben hoe dit op de bon terecht is gekomen. De drie vrouwen lieten het er niet bij zitten en haalden de manager erbij. "Hij had een grijns op zijn gezicht, maar deed zijn best om niet te lachen", aldus een woedende Duran.

De manager was bereid om 25 procent korting te geven, maar daar was het drietal het niet mee eens. Zij willen dat de hele rekening kwijtgescholden wordt.

Excuses

Het restaurant heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. "Het spijt ons enorm en we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat nooit meer zal gebeuren", aldus manager Jimmy Seimers.

De ober heeft toegegeven de beledigende woorden op de bon te hebben gezet. Hij is voorlopig geschorst en wordt waarschijnlijk ontslagen.