AMSTERDAM - De Engelsman Keith Potter dacht een leuke ansichtkaart te hebben ontvangen. De kaart bleek alleen niet voor hem bestemd, maar voor de persoon die honderd jaar geleden in zijn boerderij woonde.

De 65-jarige boer heeft geen idee waarom hij de kaart nu pas heeft gekregen. "Ik snap er helemaal niks van. Een paar dagen later vroeg ik de postbode en die zei dat hij hem gewoon in zijn postzak had", zegt Keith tegen SWNS.

Paul Dauwalder, expert in postzegels, heeft de kaart bestudeerd. "De kaart is nog met de hand gestempeld op een postkantoor, en verstuurd in januari 1912. Op de postzegel staat Koning George V en is eind 1911 verstuurd."

Volgens Dauwalder is de ansichtkaart nog in goede conditie. "Het is waarschijnlijk in een machine vast komen te zitten. Er wordt wel vaker oude post ontdekt als de sorteermachines worden vervangen."

Stempel

Op de kaart staat een oude en een nieuwe stempel. Dat betekent dat het onlangs opnieuw door het sorteersysteem is gegaan.

Een woordvoerder van de Britse Royal Mail laat weten: ''Het is lastig om te achterhalen waar de kaart vandaan komt, maar het is vrijwel zeker dat hij onlangs opnieuw door iemand is verstuurd. Wij checken namelijk regelmatig onze sorteermachines.''