AMSTERDAM – Een Britse man is veroordeeld tot 18 maanden cel omdat hij het hoofd van een neushoorn uit een museum in Londen probeerde te stelen.  

Dat meldt Huffington Post maandag.

De 29-jarige Patrick Kiely wilde het hoofd meenemen omdat de hoorn van het dier veel geld waard is. Werknemers en bezoekers van het museum zagen de man met de kop lopen en hielden hem tegen.

Buiten wachtten drie vrienden van Kiely in een gestolen auto, om zich snel uit de voeten te kunnen maken.

"Ze probeerden te vluchten met het hoofd, maar de bezoekers en werknemers van het museum lieten ze niet gaan. De mannen lieten het hoofd vervolgens vallen, waardoor het beschadigd raakte en gingen er toen snel vandoor", aldus de officier van justitie tijdens de rechtszaak.

Voortvluchtig

De politie heeft maar twee van de vier mannen kunnen aanhouden. De andere twee personen zijn nog altijd voortvluchtig. "Tot nu toe hebben we alleen jou en een vriend kunnen betrappen. Als je binnen 28 dagen met een naam komt, kom je in aanmerking voor strafvermindering", aldus de rechter tegen de verdachte.

Volgens de Huffington Post houdt Kylie vooralsnog zijn kaken stevig op elkaar. Het museum heeft een replica van de neushoorn neergezet omdat het origineel te beschadigd is.