AMSTERDAM - Vrouwen verkiezen chocolade boven seks. Eén op de vijf zegt dat chocolade het laatste is wat ze op zou geven.

Dit blijkt althans uit onderzoek tijdens een Britse inzamelingsactie voor kankeronderzoek onder 2.000 mannen en vrouwen. De enquête toont aan dat alcohol, chocolade en seks het moeilijkst zijn om te laten, gevolgd door cafeïne en vloeken, schrijft Daily Mail dinsdag.

De deelnemers werd de situatie geschetst dat zij één maand lang iets op moesten geven. Voor een groot deel van de ondervraagde vrouwen zou dit absoluut niet het eten van chocolade zijn: 22 procent geeft aan dat dit wel het laatste is wat ze zouden opgeven.

Voor een op de vijf mannen is seks hetgeen ze het minst graag opgeven. Slechts 9 procent van de vrouwen beaamt dit. Een ruime meerderheid (59 procent) van de ondervraagden dacht echter dat het voor vrouwen het moeilijkst was om geen seks te hebben, terwijl een kleine 5 procent dit over mannen dacht. 

Wilskracht

Als het aankomt op de controle over verlangens, zegt 31 procent dat de vrouw het zwakkere geslacht is. Slechts een op de vijf mannen en vrouwen denkt dat mannen een groter gebrek aan controle hebben. Toen de deelnemers gevraagd werd naar hun eigen wilskracht, gaf de helft aan dat de winterperiode de moeilijkste tijd van het jaar is.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat er van mannen nog steeds wordt gedacht dat ze moeite hebben zich te binden. Zo gaf meer dan de helft (56 procent) van de ondervraagden aan dat vrouwen meer toegewijd zijn als het aankomt op een relatie; dit in vergelijking tot slechts 5 procent van de mannen.