AMSTERDAM - Een Amerikaanse televisiezender is pijnlijk in de fout gegaan. WGN-Channel 9 laste een extra nieuwsuitzending in over een vliegtuigcrash, niet wetende dat deze niet echt was.

Dit meldt The Chicago Tribune. In werkelijkheid ging het om de set van een tv-serie.

Een ontbijtprogramma werd onderbroken met live verslag van een vliegtuigcrash in Chicago. Een nieuwsteam van de zender WGN-Channel 9 hing met een helikopter en camera boven het 'rampgebied'. Op de beelden was een op de snelweg neergestort vliegtuig te zien.

In de studio speculeerden nieuwslezers Larry Potash en Robin Baumgarten over de aanleiding van het ongeluk, maar al snel kregen de twee via hun oortje te horen dat het in werkelijkheid de set van de tv-serie Chicago Fire betrof.

Verschrikt zei Baumgarten: "Je maakt een geintje zeker? We krijgen net door dat het onderdeel is van een tv-programma. De makers hadden nieuwszenders hiervan best op de hoogte mogen stellen.”

Excuses

Greg Caputo, nieuwsdirecteur bij Channel 9, liet achteraf weten: "Onze eerdere ervaringen met opnames van films en series in Chicago is dat de makers de omgeving hiervan op de hoogte stellen. Omdat we helemaal geen informatie hebben gekregen, namen we de beelden serieus.”

The Chigaco Tribune meldt dat een woordvoerder van de Chicago Fire Department inmiddels heeft laten weten geen goede informatie te hebben verschaft en biedt haar excuses aan.