Zondag 25 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Botswaanse ezels geven licht in het donker

AMSTERDAM – 500 ezels in Botswana krijgen reflectors op hun oren gespeld om het aantal verkeersongelukken te verminderen.

Dit meldt The Mirror donderdag. Een op de tien auto-ongelukken in Botswana wordt veroorzaakt door loslopende ezels.

's Nachts slenteren de beesten over straat, maar het blijkt voor autobestuurders vaak onmogelijk om ze op tijd te ontwijken. De Engelse organisatie Society for the Protection of Animals Abroad (SPANA) heeft een dierenwelzijnsorganisatie in Botswana daarom met gesponsord met reflecterende oorbellen.

“De mensen in Botswana die ezels bezitten, zijn vaak de armste mensen in de maatschappij. Ze hebben vaak geen andere keus dan de beesten los rond te laten lopen, op zoek naar voedsel in het woestijngebied”, zegt Laura Higham van SPANA. “De beesten zijn kwetsbaar voor ongelukken en we hopen via deze simpele weg het aantal ongelukken veroorzaakt door ezels terug te dringen.”

Eerste stap

Het goede doel hoopt dat ook andere delen van Botswana de reflectors toe gaan passen en dat dit initiatief de eerste stap is tot het wettelijk verplicht maken van de verlichting op ezels in het land, meldt de Britse tabloid.

Ally Lamb, voorzitter van de dierenwelzijnsorganisatie in Botswana, zegt: “We hopen niet alleen dat de verlichting ertoe bijdraagt dat er meer ezels in leven blijven, maar ook de mensen helpt die de ezels aan hebben gereden.”


Lees meer over:

Botswana

Aanbevolen artikelen