AMSTERDAM - Een 23-jarige vrouw uit China heeft een gevangenisstraf van negen maanden gekregen, nadat ze zich op Chinese social media heeft voorgedaan als politieagent.

Dit meldt The Telegraph. Wang Xiaomeng ontving de straf afgelopen maandag. Het model plaatste voor de grap een foto van zichzelf in uniform op Weibo, de Chinese variant op Twitter.

Als bijschrift voegde ze toe: ''Als nieuwe agent in mijn woonplaats moet ik de basisregels leren. Als een van de groene blaadjes sta ik onder druk. Ik moet elke dag eten met leiders van de overheid. Ik gebruik mijn status om contracten binnen te slepen.''

Veel bezoekers van Weibo konden haar actie niet waarderen en het model werd overladen met kritiek. Hierop probeerde Xiaomeng de foto’s offline te halen, maar ze waren al door verschillende websites overgenomen.

Sommige bezoekers vinden de straf die ze heeft gekregen te streng, melden Britse media. Zo schrijft iemand: ''Het is overduidelijk dat Wang dit puur voor de lol heeft gedaan. Ze had niet de intentie iets illegaals te doen. Ook al heeft ze het imago van de politie onbewust beschadigd, er zijn geen wetten overtreden.''