Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
popeye

'Popeye' weer geschrapt uit Guinness Book of Records

AMSTERDAM - De Egyptische bodybuilder Moustafa Ismail, die eerder een vermelding in het Guinness Book of Records kreeg vanwege zijn enorme bovenarmen, is geschrapt uit het recordboek.

Sceptici beweren dat de bodybuilder implantaten in zijn armen heeft laten zetten of zijn spieren heeft laten opvullen met synthetische olie.

Guinness heeft daarom al een paar keer contact opgenomen met de Egyptenaar om hem uit te nodigen voor een medisch onderzoek, maar de bodybuilder reageert daar niet op.

Moustafa Ismail heeft bovenarmen met een omtrek van 80 centimeter. Dat is ongeveer even groot als de taille van een volwassen man. De bodybuilder wordt daarom ook vaak vergeleken met stripfiguur Popeye.

Ismail is niet blij met de beschuldigingen. "Ik heb er een nacht slecht van geslapen, maar ik heb besloten dat ik me er niet door laat beïnvloeden. Het motiveert me", vertelt Ismail aan ABC News. “Ik onderhoud een vrouw in Amerika en mijn familie in Egypte, ik heb helemaal geen geld om dit soort dure behandelingen te betalen.”

Strikte training

De bodybuilder heeft een strikt trainingsprogramma en eet iedere dag anderhalve kilo kip, een pond rood vlees of vis en grote porties amandelen. Daarnaast nuttigt hij elke dag drie liter aan proteïneshakes.

Inmiddels kan Ismail 225 kilo optillen. Hiervoor brengt hij drie uur per dag in de sportschool door, van 05:00 tot 08:00 uur in de ochtend. Daarna gaat hij aan het werk, hij is pompbediende bij een benzinestation in Californië.

Aanbevolen artikelen