Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Amerikaanse krijgt 100.000 dollar aan parkeerboetes

AMSTERDAM - Een man uit Chicago heeft een oude auto op de naam van zijn ex geregistreerd, om deze vervolgens achter te laten op een openbare parkeerplaats. Daardoor zit de vrouw opgezadeld met meer dan 100.000 dollar aan boetes.

Het voertuig stond wekenlang weg te roesten, zonder dat de vrouw hier weet van had. Ondertussen werden er wel honderden parkeerbonnetjes uitgeschreven. Het lijkt erop dat haar ex-man de auto in de prak heeft gereden voordat hij deze achterliet.

Er zijn namelijk ook bekeuringen uitgeschreven voor de staat waarin de auto verkeerde: kapotte koplampen, gebroken ramen, het ontbreken van de benodigde stickers en een verlopen nummerbord.

Gemeente

Toen de bekeuringen per post begonnen binnen te stromen, probeerde de vrouw de situatie recht te zetten. Ze vroeg haar ex om de auto te verwijderen en riep de hulp van de politie in. Niets hielp, terwijl de gemeente gewoon met de boetes bleef strooien.

Drie jaar later zijn de boetes opgelopen tot 105.761,80 dollar (zo'n 80.000 euro). De vrouw klaagt haar ex en de gemeente aan, meldt The Expired Meter. Volgens haar had de gemeente volgens hun eigen regels de auto na 30 dagen gewoon moeten wegslepen.

Aanbevolen artikelen