Schadevergoeding na vijftien jaar betaald

AMSTERDAM - Een fietsendief die was veroordeeld tot het terugbetalen van 250 euro schade aan de moeder van twee jonge kinderen, heeft de schadevergoeding vijftien jaar na dato alsnog betaald. 

De man meldde zich woensdag bij de politie in Aalten om zijn schuld te voldoen. Een agent heeft het geld inmiddels aan de vrouw gegeven, meldt de politie donderdag.

De moeder was vijftien jaar geleden met haar twee kinderen in Aalten met de fiets boodschappen aan het doen.

De kinderen zaten ieder in een zitje, en de vrouw had haar fietstassen al volgestopt met boodschappen. Ze ging nog even ergens naartoe met de kinderen, en toen ze terugkwam bleek haar tweewieler verdwenen. De vrouw en de kinderen moesten lopend naar huis.

Verbaasd

Dankzij getuigen vond de politie de fiets terug. De kinderzitjes en tassen met boodschappen waren echter al verdwenen. De verdachte die werd opgepakt, werd veroordeeld en moest van de rechter de schade terugbetalen.

Vanwege zijn financiële situatie lukte dat de man echter jarenlang niet. De agent die de zaak destijds oploste, sprak de man uit Aalten er wel steeds op aan. De vrouw was volgens de politie enorm verbaasd, maar wel heel blij dat ze het geld na al die jaren toch in ontvangst mocht nemen.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie