Britse verzekert smaakpapillen voor een miljoen

AMSTERDAM - Een smaaktester voor baby’s uit Groot-Brittannië wil haar smaakpapillen voor meer dan één miljoen euro laten verzekeren. Volgens haar werkgever vervult ze een van de belangrijkste taken binnen het bedrijf.

De 24-jarige Beth Anderson heeft haar 'smaakpalet' getraind om voedsel zoals een kind van tien maanden oud te kunnen proeven. Daarom mag ze bijvoorbeeld geen pittig eten en koffie meer nuttigen. Ook is het verboden om parfum te gebruiken, omdat het smaakvermogen hierdoor wordt aangetast.

Beth Anderson test ongeveer 500 verschillende babymaaltijden per jaar, aldus nieuwssite Mirror. Dankzij haar training kan Anderson subtiele smaakverschillen herkennen die door baby’s als te sterk worden ervaren. Tomaten zijn bijvoorbeeld geschikt voedsel, maar kunnen te zuur smaken.

"We vergeten vaak dat we als volwassenen gewend zijn aan voedsel met zout, suikers en andere toegevoegde smaakstoffen", legt Beth Anderson. "Baby’s zijn daar nog niet aan gewend en mijn werk zorgt ervoor dat deze jonge kinderen gewoon van hun voedsel genieten."

Volgens werkgever 'Cow & Gate' is Beth Anderson zo goed in haar functie, dat ze haar smaakpapillen dus willen beschermen. "Mocht ik onverhoopt mijn smaakvermogen verliezen, dan ben ik in ieder geval goed verzekerd."

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie