Belgische piloot trekt zelf portemonnee om te tanken

AMSTERDAM - Een Belgische piloot heeft in Montenegro op eigen kosten de tank van zijn vliegtuig gevuld zodat hij weer kon opstijgen.

Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Dat deed hij omdat de lokale kerosineleverancier geen zaken doet met Alitalia, de Italiaanse maatschappij waarvoor de piloot vloog.

De piloot, Benedict Hemerijckx geheten, informeerde de passagiers nadat de tank weer vol zat: "Ik heb m'n kredietkaart geplunderd, we kunnen vertrekken." Deze actie, die hem 4.000 euro kostte, kon op applaus rekenen van de ongeveer 180 passagiers.

Belgrado

Hemerijckx, vertrok vorige week zaterdag met de Airbus A320 vanuit Milaan met Belgrado als bestemming. Door de mist kon hij niet landen en week uit naar Podgorica in buurland Montenegro omdat de brandstof opraakte.

Aldaar werd al snel duidelijk dat de plaatselijke autoriteiten niet mee wilden werken aan de nodige brandstof vanwege het ontbreken van een contract.

Toen na drie uur wachten bleek dat het nog langer zou duren voordat Alitalia het benodigde geld in Podgorica zou krijgen, besloot Hemerijckx het heft in eigen handen te nemen.

Uiteindelijk landde het vliegtuig met een vertraging van vijf uur in Belgrado. De rekening is inmiddels betaald door Alitalia, die de actie van Hemerijckx wel kon waarderen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie