AMSTERDAM - Een inwoner van Californië heeft zaterdag 23 miljoen dollar gewonnen met een lot dat ze maanden lang vergeten in haar auto had laten liggen.

Dat meldt persbureau Reuters zaterdag.

Pas toen de loterij beelden van de bewakingsvideo van de aankoop van het winnende lot op internet zette, in een wanhopige poging de winnaar te vinden, herkende de 69-jarige Julie Cervera haar dochter en besefte ze dat ze miljonair was geworden.

''Het had niet op een beter moment kunnen komen'', vertelt Cervera, die al 20 jaar met een handicap heeft en zichzelf als 'arm' omschrijft.

''Ik heb misschien een dollar op zak, maar mijn kabel is afgesloten, ik heb een elektriciteitsrekening van 600 dollar en ik sta in het rood.''

Loterij

De dochter van Cervera kocht het lot in een drankwinkel in Los Angeles. Het lot zou eind november komen te vervallen.

Cervera stopte het lot vervolgens in haar dashbordkastje en dacht er niet meer aan om te controleren of ze daadwerkelijk iets had gewonnen.

Het is de tweede keer dat de California SuperLotto Plus, de loterij waarin Cervera meespeelde, een foto van de aankoop moet publiceren om de eigenaar van het winnende lot te achterhalen.