AMSTERDAM - Een Australische fotograaf heeft unieke beelden vastgelegd van een haaienaanval. Tijdens een expeditie op zee bleef een agressieve makreelhaai twee uur lang rond de boot van de fotograaf cirkelen.

Dat melden diverse Britse media woensdag. De fotograaf, Sam Cahir, was met een onderzoeksteam op zee om witte haaien te taggen.

De gevaarlijke vissen krijgen dan een zendertje aan hun vin, zodat het onderzoekscentrum bij kan houden waar de beesten zich bevinden.

Tegen het einde van de expeditie werd het onderzoeksteam opgeschrikt door de komst van een wilde makreelhaai. De onderzoekers probeerden het agressieve beest gerust te stellen met visvoer, maar de haai bleef rond de boot cirkelen.

Stalen kooi

Cahir besloot het tafereel te fotograferen en dook in een stalen kooi, die hem tegen directe aanvallen van het beest beschermde. Op de foto's is de makreelhaai van extreem dichtbij te aanschouwen, maar dat ging niet zonder problemen. ''Toen ik een close-up van de haai wilde maken, werd mijn camera bijna in zijn geheel opgeslokt'', vertelt Cahir aan Daily Mail.

Toch heeft de Australische fotograaf geen moment spijt van zijn beslissing gehad. ''Het was iets wat je maar één keer in je leven meemaakt. Ik voel me bevoorrecht dat ik de eigenzinnigheid van de natuur zo mooi heb mogen vastleggen.''