AMSTERDAM - In de bergen van het Amerikaanse El Paso heeft een groep wandelaars een naakte man gevonden, die al drie jaar in een grot woonde.

De toeristen maakten een video van wat meubels buiten de grot, maar toen sprong de man tevoorschijn en joeg hen de berg af, schrijven diverse Amerikaanse media maandag.

Geschrokken deden ze navraag bij een flatgebouw aan de voet van de berg. De inwoners waren niet verbaasd, want de naakte man verstoort hun rust al jaren. Hij maakt ze bang, loopt op onverwachtse tijdstippen zonder kleren rond, steelt wasgoed en eet slangen.

Eén nieuwsgierige wandelaar interviewde de grotbewoner met de camera van zijn mobiele telefoon. De man vertelde dat hij gestudeerd had en niemand kwaad doet. Alle beschuldigingen waren onterecht. ''Waar zijn de bewijzen?'', vroeg hij.

De slangen eet hij niet op, maar legt hij bij zijn grot neer voor wilde dieren. Zelf eet hij voedselresten die dagjesmensen achterlaten, meldt KVIA.com. Lege blikjes en flessen wisselt hij in voor statiegeld. Buurtgenoten stoppen hem zo nu en dan wat toe.