Amerikaan berooft bank van 1 dollar

AMSTERDAM - Een 50-jarige Amerikaan heeft in Pennsylvania geprobeerd een bank te beroven van 1 (zegge één) dollar.  

Het ging Jeffrey McMullen niet om de buit, maar om een toegangskaartje voor de gevangenis.

McMullen stopte twee bankbedienden vrijdag briefjes toe waarop hij zijn eisen had geschreven. Maar de overval in de plaats Northern Cambria liep uit op een sof.

De bedienden dachten dat McMullen, een vaste klant van de bank in Northern Cambria in het westen van de staat Pennsylvania, hen in de maling nam. Daarop probeerde hij het nog eens, met een nieuwe medewerker.

Strafbaar feit

De aspirant-overvaller wilde een strafbaar feit plegen waarvoor hij door een federale aanklager zou worden vervolgd, om zo in de federale gevangenis van Loretto te geraken. Waarom de man daar zo graag wilde worden opgesloten is de politie nog een raadsel.

"FBI hechtenis. Bij voorkeur Loretto Pennsylvania. Geen pers. Verzegel alle documenten", meldde een van McMullens dreigbriefjes. Op de ander was 'Federale bankroof. Overhandig me één dollar, alstublieft' te lezen.

Vooralsnog is het nog niet uitgesloten dat McMullen in zijn opzet slaagt. De federale rechter in Northern Cambria heeft een onderzoek naar zijn geestesgesteldheid gelast en een borgsom vastgesteld. 

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie