Bejaard Brits echtpaar plant per ongeluk wiet

AMSTERDAM - Een bejaard Brits echtpaar heeft per ongeluk een enorme wietplant in de tuin gezet. Het stel kocht de plant op de lokale rommelmarkt in Bedford.

Dit schrijft de Britse krant Daily Mail zondag. In eerste instantie stond de plant in huis, maar omdat hij nogal sterk rook, verplaatsten ze hem naar de tuin.

Toen patrouillerende agenten de plant zagen, besloten ze een kijkje te nemen. Het groene gevaarte bleek een enorme cannabisplant te zijn en die is verboden in Engeland.

De agenten belden bij mensen aan en confronteerden hen met de 'misdaad'. Het echtpaar bleek zich van geen kwaad bewust. Ze vonden het "gewoon een mooie plant".

Grootste ooit

De plant werd uitgegraven en meegenomen naar het bureau. Daar twitterden de agenten een foto van de plant met de tekst: "Ik beslag genomen vandaag: grootste cannabisplant die we ooit hebben gezien".

Volgens de krant is niet bekend of het echtpaar wordt vervolgd.

Vorige maand verbouwde een 74-jarige Duitse boer ook al per ongeluk een veld vol met wietplanten. Hij vernietigde zijn oogst zelf, onder toeziend oog van de politie

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie