AMSTERDAM - De aanstaande bruidegom Patrick Gallagher heeft zijn blaas gescheurd in een stripclub, toen een paaldanseres hard op zijn schoot landde. 

De kosten van de medische behandeling die volgde, wil hij nu vergoed krijgen.

Gallagher werd door zijn vrienden getrakteerd op een vip-behandeling in The Penthouse Club in Port Richmond, Pennsylvania.

Het incident vond plaats in november 2010, maar krijgt nu pas wereldwijde aandacht, omdat het slachtoffer de stripclub aanklaagt om zijn medische kosten vergoed te krijgen, schrijft de lokale nieuwssite Philly.com.

In de club namen de heren plaats bij een paaldanseres. De dame aan de paal stortte tijdens de act met haar volle gewicht naar beneden, op de schoot van Gallagher.

De bijna getrouwde man hield daar een gescheurde blaas aan over. Volgens de advocaat van het slachtoffer, Neil Murray, was de act niet zonder risico. ''Ze liet zich van grote hoogte bovenop mijn cliënt vallen'', aldus de raadsman tegenover de nieuwssite.

Geopereerd

De Amerikaan werd door zijn vrienden mee naar buiten genomen, maar besloot niet direct naar het ziekenhuis te gaan. Een dag later had hij nog veel pijn en in het ziekenhuis werd een gescheurde blaas vastgesteld. Gallagher is daar aan geopereerd.

De man wil dat zijn medische kosten gedekt worden en zijn mentale leed moet worden verzacht, voor een totaalbedrag van 50.000 dollar.