AMSTERDAM - Drie honden hebben het leven gered van een vermiste Australische kleuter met het Syndroom van Down.

De dieren hielden hun baasje, de 4-jarige Riley Martin, ’s nachts warm waardoor hij heeft kunnen overleven.

Volgens The Telegraph verdween Martin woensdagmiddag met zijn honden, terwijl hij buiten speelde. Zijn ouders schakelden meteen de politie in. Samen met vrijwilligers kamde de politie de buurt uit, maar kon het jongetje niet vinden. Dat maakte de ouders zo ongerust dat ze via Facebook een nieuwe oproep deden.

Leif O'Brien en Sally Pratley, twee onbekenden van het jongetje, waren zo geraakt door de oproep, dat het stel besloot om mee te helpen. Na een nacht zoeken, hoorden ze een hond in de bosjes blaffen. Bij de hond troffen ze Martin aan, met zijn hoofd naar beneden.

Opgelucht

"We waren bang dat het arme jongetje dood was en waren heel blij en opgelucht dat hij even later zijn hoofdje draaide", aldus Pratley tegen de Australische krant. De drie honden zijn de hele nacht bij het jongetje gebleven. Ze hielden hem warm door tegen hem aan te liggen.

Martin is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij was wat onderkoeld, maar mankeert verder niks. Ook de honden verkeerden in goede gezondheid, alleen zaten ze onder de teken en hadden veel dorst.