AMSTERDAM - De straten van San José, de hoofdstad van Costa Rica, krijgen straatnamen. De komende tijd zullen er zo’n 22.000 bordjes worden geplaatst.

Dat meldt Reuters donderdag.

De 1,4 miljoen inwoners gebruiken nu nog benzinestations en opvallende bomen om uit te leggen waar ze wonen. Ook komt een kwart van de post niet aan op de plaats van bestemming. Dit kost de stad jaarlijks honderden miljoenen euro’s.

Johnny Araya, de burgemeester van San José is enthousiast over de ontwikkelingen: "Mijn huidige adres is 200 meter ten noorden van de Pizza Hut en dan 400 meter naar het westen", vertelt Araya bij de onthulling van het eerste straatnaambordje. "Maar over een paar maanden heb ik een écht adres, met straatnaam en nummer."

Een sceptische taxichauffeur is minder tevreden. "Ik denk niet dat het gaat werken", zegt de man tegen het persbureau. "Als een toerist mij naar een hotel in een bepaalde straat stuurt, kunnen ze net zo goed Chinees tegen me praten. Ik weet dan toch niet waar het is. Ik heb een oriëntatiepunt nodig."