AMSTERDAM - De 32-jarige Maleisische bouwvakker Pai werd vrijdag door een krokodil gebeten toen hij zijn behoefte deed onder een brug bij de Sarawak-rivier.

Pai slaagde er na tien minuten uiteindelijk in om het beest van zich af te slaan. “De twee meter lange krokodil liet me pas los, nadat ik heb hem op zijn oog had geslagen”, zegt hij. “Daarna rende ik weg en riep op hulp. Ik had extreem veel pijn.”

Zijn collega's brachten hem met spoed naar het Sarawak General Hospital. Voorlopig zal Pai noodgedwongen op zijn buik moet liggen in het ziekenhuis, met verband rond zijn heupen en zijn taille.

Pai vertelde aan The Star dat hij en zijn collega's al meerdere krokodillen in de rivier hadden gezien, maar dat hij door hevige buikpijn niet helder nadacht.

Het is de tweede keer in een week tijd dat een krokodil iemand aanvalt in Maleisië. De veertienjarige Ashley Austin Chin werd woensdag aangevallen toen hij met zijn vriendjes in het water speelde. De tiener - die in de dijen werd gebeten - wist pas na een half uur te ontsnappen.