AMSTERDAM - Twee overvallers in New York hadden zich zo goed vermomd dat de politie ze niet kon vinden. Totdat ze een e-mail stuurden aan de winkel waar ze hun vermomming gekocht hadden.

Bij een overval op een wisselkantoor in New York wisten twee criminelen enkele maanden geleden maar liefst 200.000 dollar buit te maken.

De daders waren vermomd als agenten en droegen daarbij gezichtsmaskers, waardoor de politie lange tijd in het duister tastte naar identiteit van de verdachten. Uiteindelijk deed een e-mail het tweetal de das om, zo meldt de New York Post.

CFX Composite Effects, een winkel die allerlei rekwisieten zoals levensechte maskers verkoopt, ontving een e-mail waarin de overvallers vroegen of hun bestelling verstuurd kon worden naar een adres in Jamaica. Daarnaast bedankten de heren de shop voor de fantastische producten.

Het duurde niet lang voor de politie de mannen op het spoor was. Samen met nog ander bewijsmateriaal dat op de plaats delict werd aangetroffen, kon de politie de slordige overvallers alsnog oppakken.