AMSTERDAM - John Steeg is boekhouder, maar ontmantelde donderdag tussen de bedrijven door drie bommen. 

Op zijn werk bij autobandenhandel Joop Arts in Oss, werden donderdag drie pakketjes gevonden. Steeg haalde de pakketjes uit elkaar en schakelde daarna pas hulp in.

Aan Omroep Brabant vertelt Steeg: "Onze Poolse medewerker legde het eerste pakketje op mijn bureau. Ik heb toen geen moment gedacht aan een explosief en we hebben het gedemonteerd."

De medewerker bleef de pakketjes uit velgen van Engelse legerbanden plukken en de boekhouder bleef de pakketjes ontmantelen.

Leger

Na het derde pakketje belde hij het Engelse leger en die adviseerden hem zo snel mogelijk de politie te bellen.

Steeg vertelt hoe dat gesprek ging: "Ik zei: 'Hallo, met John Steeg uit Oss. Ik denk wat wij een bom in huis hebben. En als het een bom is, dan hebben we er misschien wel drie. Neem dit alsjeblieft wel serieus.' Het bleef toen even stil aan de andere kant van de lijn."

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam de bommen ontmantelen en John is gewoon op de fiets naar huis gegaan. Op televisie zag hij later dat de hele heisa nog uren had geduurd en dat het echt ernstig was. Achteraf realiseert hij zich dat hij beter van de spullen af had kunnen blijven.