Geen diploma na grof taalgebruik

AMSTERDAM - Kaitlin Nootbaar uit het Amerikaanse Oklahoma krijgt haar diploma niet, omdat haar speech bij de uitreiking de school niet aanstond. In haar toespraak gebruikte ze het woord 'hell'.

Kaitlin wilde beschrijven hoe haar toekomstplannen tijdens haar tijd op de school veranderd zijn. In het script dat ze moest inleveren had ze ‘heck’ geschreven.

Op het moment suprême zei ze over haar toekomst: "How the hell do I know? I’ve changed my mind so many times." Een verwijzing naar een van de Twilight-films.

Probleem

Toen ze later haar diploma op ging halen, kreeg ze te horen dat er een probleem was. Een medewerker van de school vertelde dat haar diploma er gewoon lag, maar ze mocht het niet meenemen.

Het meisje mag haar papiertje op komen halen als ze een excuusbrief schrijft. Dat is ze niet van plan en haar ouders steunen haar. "Ze heeft altijd alleen maar hele hoge cijfers gehaald. Ze heeft dit diploma verdiend", vertelt haar vader aan KFOR.com. Hij denkt dat de actie van de school illegaal is.

Wat het extra problematisch maakt, is dat Kaitlin over een week op een nieuwe school wil beginnen en daar haar diploma voor nodig heeft. De school zelf wilde niet reageren omdat volgens hen de zaak vertrouwelijk is.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie