Fransman zonder armen en benen zwemt laatste etappe

AMSTERDAM - De Franse zwemmer Philippe Croizon is van het Amerikaanse eiland Klein Diomedes naar het vier kilometer verderop liggende Russische eiland Groot Diomedes gezwommen.

Croizon werkte daarmee de laatste etappe af in zijn droom om al zwemmend de vijf continenten te verbinden, zo meldt Knack.

Achttien jaar geleden werden bij de Fransman vier ledematen geamputeerd nadat hij geëlektrocuteerd raakte terwijl hij de schotelantenne op zijn dak aan het bijstellen was. Bij de amputatie van zijn laatste ledemaat verloor hij naar eigen zeggen de wil om nog verder te leven.

Uitdaging

Een documentaire op televisie inspireerde hem om toch door te zetten. Het programma volgde een vrouw die het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland had overgezwommen. In 2010 deed Croizon haar dat als eerste mens zonder ledematen na.

Begin dit jaar ging de Fransman een nieuwe uitdaging aan: al zwemmend de vijf continenten verbinden. In mei zwom hij 20 kilometer tussen Papoea-Nieuw-Guinea en Indonesië, in juni stak hij de Rode Zee over van Egypte naar Jordanië en in juli was de Straat van Gibraltar aan de beurt.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie